Har en flåt bidt sig fast på dig, så bliv ikke bange – kun omhyggelig…

 Foto: Colourbox/Free

Det er ikke alle flåter der er bærere af borrelia, men man ved jo aldrig. Det er ikke alle flåter der er bærere af borrelia, men man ved jo aldrig.
Flåten er en lille fyr på ca. et par millimeter, men den bekymrer mange. Det er oftest i forbindelse med en tur i skoven, eller hvor der er højt græs, at man den bider sig fast i din hud for at leve af dit blod.
Du skal dog ikke gå i panik, hvis du bliver bidt af en flåt. Det er kun et par procent af dem, der får et flåtbid, som bliver syge.
Hvis du vil undgå flåtbid, så tag tætsluttende lange bukser, trøje med lange ærmer, og støvler.
Flåterne kan ikke kravle ind gennem tøj, kun op under, hvilket de så også er ret dygtige til, og de kan kun sætte sig fast på bar hud.
Hjemme efter turen bør du tjekke sig selv grundigt, helt op i skridtet, i armhuler og knæhaser og inderlår, hvor de godt kan kravle op. Hvis du opdageren sort prik, så tjek om det er en flåt
Er du i tvivl, vil et forstørrelsesglas afsløre den, og er der lidt rødme omkring, er det ret sikkert
Panik nu ikke, for den kan fjernes. Det klat bedste er at bruge flåttang, som man kan købe på apoteket. Den ligner et lille brækjern. Brug ikke en pincet, for så kommer du nemt til at klemme flåtens maveindhold ud i såret, og der er ikke så godt. Der er nemlig flåtens maveindhold borrelia sygdommes smitte kommer fra.
Gamle råd om at smøre margarine eller olie til at smøre på flåten får den efter nogen tid til at dø af kvælning, den slipper sit greb en smule. Sprit gør det samme, og så er det lidt nemmere at liste den fri.

Kan købes her: tjarliebox.dk

I stedet for bare at hive i flåten, skal man dreje. Flåterne snor sig ind i huden som en proptrækker, så de skal drejes ud igen.
SE video: KLIK HER

<iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”270″ src=”//www.dailymotion.com/embed/video/xe1ip9″ allowfullscreen></iframe><br /><a href=”http://www.dailymotion.com/video/xe1ip9_tick-removal-with-o-tom-tick-twiste_animals” target=”_blank”>Tick removal with O&#039;TOM Tick Twister</a> <i>by <a href=”http://www.dailymotion.com/H3D” target=”_blank”>H3D</a></i>
Går Der mere end et døgn, overføres smitte med parasitter og bakterier, og der går betændelse i det.
Derfor skal flåten eller flåterne! fjernes fra din krop inden det første døgn.
Når flåten er fjernet, kan området omkring bidet godt have en smule rødme, men det er kun fordi, man har irriteret området en smule. Det er ikke noget at bekymre sig om.
Hvis der i løbet af et par dage kommer en rund rød cirkel om bidstedet, på størrelse med en 5 krone er der grund til at opsøge din læge. Hvis du ikke bliver behandlet i tide, kan du få feber. Den betyder, at der er bakterier i kroppen, som straks skal bekæmpes.
Hvis det forbliver ubehandlet, risikerer det at sprede sig i kroppen og kan give meningitis.