PRESSEMEDDELELSE MAJ 1998:

TexCare vandt sag om kontraktbrud

Classic tabte i sagen om hvem, der i 1995 startede textilpleje-krigen.
Det var 3. gang TexCare vandt sag…I citat fra domsafsigelsen fra Retten i Aalborg den 29. april 98 hedder det:
“Sagsøgerens (Kjeld Bang, TexCare red.) ophævelse af samarbejdet findes at have været begrundet i væsentlig misligholdelse fra sagsøgtes (Classic ved Detlef Kapteina ApS red.) side således, at sagsøgeren har krav på erstatning” Endvidere er Classic ved Detlef Kapteina dømt til at betale sagens omkostninger.
Så kort kunne det siges. Det var dommens time for Classic: Efter tre år med modstridende forklaringer fra de to firmaer fik producenten af SoftWear, firmaet TexCare – som ejes af Kjeld Bang – fuldstændig medhold i retten.
Intet forhold hos TexCare kan lægges til grund for, at Classic i 1995 pludselig nægtede at levere de varer, som Classic ifølge underskrevet kontrakt varforpligtet til at levere.
   Resultatet var, at TexCare ikke kunne betjene den meget betydelige kundekreds, som Kjeld Bang gennem 8 år havde oparbejdet. Bang har aldrig været ansat hos Classic, men altid ejet sit firma.

Retten til navnet Classic tilhørte imidlertid ikke Bang, hvorimod retten til kundekredsen var og er hans og dermed TexCare’s oparbejde goodwill.
Da Bang så fra den ene dag til den anden på grund af kontraktbruddet stod uden varer, var der kun et at gøre. Producere textil- pleje med nyt navn og nyt flaskedesign.
Kjeld Bang beklager over for sine kunder, at disse er blevet udsat for et utal af breve om sagen, men siger: “Hvad kan man gøre. Når jeg dagligt beskyldes for en lang række ting, som jeg ved er usande, vil de fleste så ikke ønske at retfærdiggøre sig ?
Det er ubehageligt, at blive udsat for falske påstande fra en konkurrent…