TexCare flasker, miljøet og CO2

Aluminiums flasker og dåser bliver genanvendt  ’Dåse til dåse’

Det er mange gange dyrere at producere en ny emballage end at genanvende en brugt.

Men værdien af genanvendelse kan ikke kun gøres op i penge. For udover at vi sparer energi, undgår vi også at bruge dyrebare naturressourcer og vi udleder mindre spildevand og mindre CO2, når vi genanvender vores emballager i stedet for at producere nye.

Alene i 2019 blev tomme aluflasker og dåser genanvendt, så vi sparede klimaet og kommende generationer for et CO2-udslip på mere 150.000 tons. Det svarer til al den energi alle danskere ville bruge, hvis de hver på sin elcykel kørte fra København til Barcelona…

En dåse sparer fire gange sin vægt i råstoffer   

Brugte dåser er ikke affald, men en værdifuld råvare, som bruges til at fremstille nye dåser. Gevinsten ved at aflevere dem retur til butikken eller pantstationen er derfor større end blot panten. 

Når dåser af aluminium genanvendes, spares råstoffer i en mængde svarende til fire gange dåsens vægt. Det kræver nemlig fire kilo af jordarten bauxit at fremstille et kilo ny aluminium.  

Genanvendelsen er bedre for klimaet, da processen kræver meget mindre energi. Hele 95 procent af energien spares, når brugte dåser smeltes om til nye.    

Aluminium kan blive til nye flasker og dåser igen og igen   

Når først aluminium er udvundet af bauxit, kan det genanvendes igen og igen.  Det er supergodt for miljøet og klimaet at brugte aluflasker holdes i sit eget cirkulære økonomiske kredsløb.  

Dåserne bliver presset til store baller, og bringes til genanvendelse på specialanlæg i Europa. Der findes endnu ingen anlæg i Danmark, som kan smelte dåser om til nye.

Hver eneste genanvendte flaske / dåse gør en forskel for klimaet 

10 brugte dåser / flasker  som smeltes om til nye, sparer lige så meget energi, som skal til at oplade batteriet på en el-cykel, så den kan køre næsten 100 km.
I det danske pantsystem kommer hele 9 ud af 10 dåser med pant retur, og lægger du dine tømte TexCare dåser i affaldsbeholderen for glas og metal, går den til genbrug.

Enhver emballage betaler for sin egen omkostning
Nogle dåser / flasker bærer sin egen omkostning og er dermed 100 procent cirkulær. Alt efter type betaler producenter og importører gebyr. I beregningen indgår udgifter til at indsamle og sortere emballagen, ligesom indtægter fra salg til genanvendelse trækkes fra.

VIL DU VIDE MERE SÅ KLIK