Selvfølgelig er TexCare ikke testet på dyr !

Hvorfor skriver vi det så ikke alle vegne ?

Som en kunde skrev:

>>Det fremgår ikke umiddelbart af jeres side om jeres produkter helt eller delvist er testet på dyr?<<

Vi skrev så tilbage:

Hej Jette,

Tak for din mail, som er interessant.

Det er svært at være forbruger, se bare her:
Rent lovgivningsmæssigt omkring markedsføring er sådan, at det ikke tilladt at anføre hvad et produkt gør eller IKKE indeholder. Især ikke, hvis man skriver noget, som i forvejen ikke er tilladt.

Noget andet er, at der næsten altid er parfume i vaskemidler – og da mindst ½ mill. mennesker i Danmark ikke tåler parfume (naturlig eller kemisk, naturlig er faktisk det værste) – er det naturligt for TexCare ikke at putte parfume i.

Det må vi så gerne skrive..

Der er desværre mange importører, men også danske producenter, som ikke retter sig efter markedsføringsloven.
Alle vil gerne skrive noget ekstra, for at få kunder, og så går de lige til kanten – eller over.

Forbrugerombudsmanden tager selv større sager op, men de minde er der nok ikke tid til, med mindre en vaks forbruger henvender sig.

Som forbruger er det gjort nemt at gøre opmærksom på overtrædelser:

https://www.forbrugerombudsmanden.dk/kontakt/spoergmaal-eller-klage/

Der er en klageformular – lige til at udfylde.

Generelt vedr. forsøg på dyr:
Der har siden 2009 har været et forbud mod i EU at markedsføre produkter og ingredienser, der har været tester på dyr – uanset hvor i verden det har fundet sted.

Det er tillige sådan, at når virksomheder bruger udtryk som ”miljøvenligt”,  eller ”vi bruger ikke børnearbejde” eller lignende, skal disse udtryk leve op til de krav, der er i markedsføringsloven, for at bruge dem.

Ifølge markedsføringsloven skal udsagnene blandt andet være relevante for produktet. Fx er det ikke relevant at bruge udsagnet ”Fremstillet uden brug af børnearbejde” om en vare, der er fremstillet i Danmark, da børnearbejde er ulovligt i Danmark.

Hvis produktet blot følger loven, er det ikke lovligt at fremhæve de lovpligtige forhold som noget særligt for produktet. Hvis et produkt fx overholder loven om, at der ikke må være et specifikt stof i en plastbeholder til at opbevare madvarer i, er det ikke lovligt at fremhæve dette som en særlig fordel ved produktet.

Så hvis du har set producenter, som skriver: Ikke testet på dyr” så er det ulovligt at skrive – fordi det er ulovligt at gøre det, og så vil Forbrugerombudsmanden gerne høre om det.

Vi fik dette svar fra Jette:
Det glæder mig, at det er forbudt med alt der har med dyreforsøg at gøre.
Dét der undrer mig er dog, at jeg kan købe et make-up produkt i Danmark, der, iflg. Anima m.fl. helt eller delvist er testet på dyr – det burde jeg da ikke kunne…
MEN jeg glæder mig over, at jeg kan købe jeres produkter.

God weekend!
Dbh
Jette D.