½ million danskere tåler ikke parfume.

Det ser ud til, ved at tyde hieroglyfferne i Egyptiske gravkamre fra 3000 år f.Kr., at en Farao døde af et allergisk chok efter et hvepsestik. Allergi er altså ikke noget nyt påfund. De seneste 20-30 år er der dog sket en eksplosionsagtig stigning indenfor antallet af allergitilfælde. Faktum er at mindst 40% af alle skolebørn har en eller anden form for allergi.
I alt i Danmark lider hver fjerde af allergi og overfølsomhed. Heraf er der 500.000, som ikke kan tåle parfume

Hvad er allergi?Parfumeallergi-1

Forenklet kan man sige, at ved en allergipåvirkning fungerer kroppens immunforsvar ikke, som det skal. Den reagerer på forskellige emner i vore omgi­velser, som normalt burde være totalt ufarlige.
Et eksempel på dette kan være et barn, som får astmaanfald efter at have nusset med en kat. Hvad man er allergisk imod og hvilke symptomer man får, kan variere meget fra person til person.

Hvorfor stiger antallet af allergitilfælde?

Ingen ved dette med sikkerhed. En af mange mulige årsager som diskuteres er, at vi i dag udsættes for langt flere kemiske stoffer end før i tiden. Hvert år dukker der et utal af nye kemiske stoffer op, som vores kroppe skal lære at leve med.
I dag rammes flere og flere børn af allergi i en meget tidlig alder. En sygdom som de oftest kommer til at slæbe rundt på hele deres liv. Som forældre er det vigtigt, at skåne barnet for omgang med allergifremkaldende emner, i så tidlig en fase af barnets liv som muligt.

Hvorfor undgå parfume – selv “ægte” ?

Der findes og anvendes omkring 5000 forskellige duftstoffer i parfume. Nogle er naturlige duftstoffer, der udvindes af fx planter, mosser og træ. Andre er kemisk fremstillede. Man kan blive allergisk både over for de naturlige duftstoffer og de kemisk fremstillede. ”Naturligt” fremstillet parfume kan altså være lige så allergifremkaldende som kemisk fremstillet. Hver parfume kan bestå af 100 forskellige duftstoffer.

Skal rent tøj klø?

Et barn som udvikler en allergi, vil sæd­vanligvis plages af eksem. Dette viser sig i form af en lethævet rød hud. Efter et stykke tid vil der fremkomme røde kløende plamager med små væskeblærer i. Barnet kan, hvis det er slemt også få astmaanfald. Som regel vil et sygehus teste om barnet er allergisk og finde ud af, hvad der påvirker det. Noget som kan indeholde allergi
fremkaldende kemiske stoffer er vaskemidler.

Hvordan slipper man af med plagen?

For alle allergier gælder det om at undvige det stof, der fremkalder allergien. At undlade at bruge vaskemiddel er naturligvis ikke lade sig gøre, men i stedet kan du anvende TexCare. Indholdsstofferne i TexCare er blevet vurderet af speciallæge, som ud fra den viden der er i dag, har vurderet, at TexCare ikke indeholder stoffer, der er kendte for at fremkalde overfølsomhed eller allergi. TexCare fås uparfumeret. Er sammensat af så få og udvalgte stoffer som muligt, og indeholder ikke overflødige tilsætningsstoffer. Dette er den bedste vi i dag kan gøre overfor børn og voksne, der lider af overfølsomhed, eller vil forebygge at det opstår.

Deklarationen er ekstra garanti.

TexCare flasker er som ekstra sikkerhed forsynet med en nøjagtig varedeklaration, så forbrugeren i tvivlstilfælde kan tage flasken med til sin læge, der så også har mulighed for at vurdere indholdet.

Et valg for dit og dit barns bedste…..

Måske viste du allerede en hel del om allergier. At de stiger blandt børn. At når de er brudt ud, er svære at lå bugt med. Nu ved du også at valget af vaskemiddel spiller en vigtig rolle.

KILDE: Astma-Allergi Forbundet